Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Νέα έκδοση (15) του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο OPERA

H Νορβηγική εταιρία λογισμικού Opera προσφέρει την ευκαιρία να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση 15 του επιτραπέζιου περιηγητή για Windows και Mac που συνήθως συμβαίνει πριν την γενική έκδοση του προγράμματος.


Με το όνομα Opera Next όπως συνήθως, αυτή την φορά το πρόγραμμα φτιάχτηκε από την αρχή με για να δώσει στους χρήστες ευκολότερη εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο.

Η αρχική σελίδα Speed Dial έχει ξανασχεδιαστεί ,καθώς οι αποθηκευμένες διευθύνσεις των ιστοσελίδων μπορούν να οργανωθούν σε φακέλους και να φιλτραριστούν, ενώ η μπάρα διευθύνσεων τώρα είναι και το σημείο για αιτήματα αναζητήσεων.

Ίσως το πιο σημαντικό , ο επιτραπέζιος περιηγητής είναι τώρα εφοδιασμένος με μια νέα λειτουργία που πρόσφατα είδαμε στην έκδοση του OPERA για Android: ένα σύστημα πρότασης περιεχομένου με το όνομας 'Discover' (ανακαλύπτω). Η λειτουργία αυτή βρίσκει περιεχόμενο που υποτίθεται πως είναι σχετικό με τους χρήστες βασισμένη στην τοποθεσία τους και σε πλήθος από προκαθορισμένες κατηγορίες όπως τεχνολογία, εστιατόρια και νέα.

Επίσης νέα λειτουργία είναι η 'Stash" (αποθηκεύω) που στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες να "καρφιτσώνουν" θέματα ή ολόκληρος ιστότοπους για εύκολη αναφορά αργότερα, είτε όταν αγοράζουν, ή μελετούν ή σε κάθε είδους έρευνα στο διαδίκτυο.

Περισσότερο από μια φρέσκια εμφάνιση και μερικές νέες λειτουργίες, το OPERA λέει πως η τελευταία γενιά του επιτρπέζιου περιηγητή έχει εντελώς επανακατασκευαστεί κάτω από την επιφάνεια, με πιο σημαντική αλλαγή πως τώρα η εκτέλεση του βασίσζεται στο Chromium, όπως είχε ανακοινωθεί.

Αυτό δίνει συμβατότητα με τις τυποποιήσεις και υψηλές επιδόσεις. Η λειτουργία 'Off-Road' που παλιότερα ονομαζόταν Opera Turbo τώρα υποστηρίζει το πρωτόκολλο SPDY και έτσι οι ιστοσελίδες φορτώνονται ταχύτερα από ποτέ.

Τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν αποχωριστεί από το πρόγραμμα περιήγησης και είναι διαθέσιμα χωριστά για Windows και Mac.


To πρόγραμμα OPERA έχει το μικρότερο μερίδιο από τα πέντε πιο δημοφιλή στα επιτραπέζια προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά η εταιρία έχει πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες σε φορητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου