Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Windows XP: λήξη υποστήριξης το 2014


Windows XP: λήξη υποστήριξης το 2014, ερωτήματα & προτάσεις για την αναβάθμιση επιχειρήσεων

Τα Windows XP, το δημοφιλέστατο περιβάλλον χρήσης PC υπολογιστών για αρκετά συναπτά έτη από την εμφάνισή του το 2001, θα αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Απρίλιο του 2014. Παρόλο που δεν αποτελούν στις μέρες μας το πιο διαδεδομένο Λειτουργικό Σύστημα, καθώς τα Windows 7 τα ξεπέρασαν πέρυσι, το γεγονός της λήξης υποστήριξης το 2014 συσκευών με Windows XP δημιουργεί σε πολλές επιχειρήσεις το ερώτημα ως προς το ποιο θα είναι το επόμενό τους βήμα. Ένα βήμα σχετικά με τις παλαιότερες τεχνολογίες, έχοντας ως βασικό ζητούμενο την προστασία της πνευματικής τους ιδιοκτησίας (IP) και των πληροφοριών των πελατών τους. 


Η τεχνολογία, τόσο για επιχειρηματική όσο και για προσωπική χρήση, έχει αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Οι σταθεροί/desktop υπολογιστές πλέον συνοδεύονται από φορητούς υπολογιστές, αλλά και με άλλες συσκευές, όπως υπερ-φορητούς (ultrabook), All in One και tablet, ενώ τα CD έχουν αντικατασταθεί από cloud-based λύσεις αποθήκευσης, όπως το SkyDrive. Η συνδεσιμότητα και η προσβασιμότητα, που μέχρι σήμερα ήταν εφικτές μόνο από το γραφείο, είναι πλέον δυνατές από οπουδήποτε. Χαρακτηριστικό της εξέλιξης αυτής αποτελεί και η τελευταία έκδοση των Windows, η οποία και κυκλοφόρησε από τη Microsoft το φθινόπωρο.


Στη διαδικασία μετάβασης μιας εταιρείας από τα Windows XP σε άλλη τεχνολογία προκύπτουν βασικά ερωτήματα:

•  Πώς είναι η υποστήριξη, σε σχέση με τις εφαρμογές λογισμικού που χρειάζονται για την εργασία; Δεδομένου ότι τα Windows XP αφορούν σε παλαιότερη τεχνολογία, πολλές από τις εφαρμογές που γράφτηκαν αρχικά για Windows XP τώρα θα κοστίσουν επιπλέον σε κόστος για την υποστήριξη, καθώς οι ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού σταματούν σταδιακά να υποστηρίζουν τις νεότερες εφαρμογές τους που λειτουργούν σε Windows XP. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους εταιρείες όπως η IDC εκτιμούν ότι όσο περισσότερο καθυστερούν οι επιχειρήσεις να μεταβούν από τα Windows XP σε Windows 7 ή Windows 8, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος υποστήριξης των Windows XP. 
  Ποια εργαλεία χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να είναι αποτελεσματικοί; Με μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα συσκευών με Windows 8, από φορητούς υπολογιστές, tablet και All in One με οθόνες αφής, το παλιότερο hardware μπορεί να αντικατασταθεί από νεότερες Windows συσκευές, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις συγκεκριμένες ανάγκες των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης.

•  Πώς θέλετε να διαχειριστείτε συσκευές που περιλαμβάνονται στο εταιρικό σας δίκτυο; Οι επιχειρήσεις, κατά κύριο λόγο, θέλουν να είναι ενήμερες σχετικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ έχουν την ανάγκη να προστατέψουν τα δεδομένα τους και να διαχειριστούν τις συσκευές τους, σύμφωνα πάντα με τις αρχές ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση για κάθε περίπτωση, η Microsoft προσφέρει μια σειρά εργαλείων αλλά και προσφορών για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, όπως το www.Get2Modern.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου