Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πολυτιμότερη φίρμα στον κόσμο η Apple

Πολυτιμότερη φίρμα στον κόσμο η Apple: Παρά τις όποιες δυσκολίες του τελευταίου εξαμήνου, η Apple εξακολουθεί να έχει το πιο δυνατό brandname παγκοσμίως, όπως τουλάχιστον το αποτιμά η Millward Brown, κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση της λίστας με τα 100 πολυτιμότερα ονόματα εταιρειών από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η Millward Brown εκτιμά για φέτος την αξία του ονόματος της Apple στα 185 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 183 δισ. το 2012.

H Google και η IBM, ακόμη δυο πανίσχυρες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας, συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, όντας και οι μόνες – μαζί με την Apple – η αξία των οποίων υπολογίζεται πάνω από τα φράγμα των 100 δισ. δολαρίων.

Αλλη μια από τις κραταιές εταιρείες τεχνολογίας μεταξύ των δέκα πρώτων, η Microsoft, υποχώρησε φέτος δυο θέσεις, με την αξία του ονόματός της να υπολογίζεται στα 70 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της αρνητικής δημοσιότητας γύρω από το “μουδιασμένο” ξεκίνημα των Windows 8.

Στα αξιοσημείωτα η εντυπωσιακή άνοδος της εκτιμώμενης αξίας του brandname της Visa (κατά 46%) και η είσοδος της στην πρώτη δεκάδα, με αποτίμηση 56,06 δισ. δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου