Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μπάτμαν, Σούπερμαν και Κατγούμαν βρήκαν τη θέση τους στο μουσείο Σμιθσόνιαν

Η μάσκα του Μπάτμαν, την οποία φορούσε ο Τζορτζ Κλούνι στην ταινία του 1997
, η κάπα του Σούπερμαν και η στολή της «Κατγούμαν» που φόρεσε η Χάλι Μπέρι το 2004 είναι μερικά από τα 30 αντικείμενα που δώρισε η εταιρεία παραγωγής Warner Bros στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν, στην Ουάσινγκτον.


Τα αντικείμενα αυτά που προέρχονται από 13 θρυλικές ταινίες (από το 1942 έως το 2005), παρουσίασε ο πρόεδρος της Warner Bros Μπάρι Μέγιερ.

Τη δική του θέση στο μουσείο βρήκε το κουστούμι του Σούπερμαν που φορούσε ο Κρίστοφερ Ριβ στην ταινία του 1983 «Σούπερμαν ΙΙΙ». Πλάι σε σκηνικά της ταινίας του 2005 «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, με τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Οι κινηματογραφικές ταινίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της καθημερινής μας ζωής, διαμορφώνοντας τον τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας ως Αμερικανοί», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Τζον Γκρέι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων εκθεμάτων.

«Η κληρονομιά της Warner Bros αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας και αντικείμενα σαν αυτά μας βοηθούν να διηγηθούμε αυτή την ιστορία» πρόσθεσε ο Τζον Γκρέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου