Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

H Apple παρουσιάζει το iOS 6.1.3

H Apple παρουσιάζει το iOS 6.1.3 που διορθώνει το lock screen bug σε iPhone και iPad

Η Apple παρουσίασε προσφάτως, μια νέα ενημέρωση για το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα iOS, η οποία όπως κάθε νέο update σκοπό έχει να παρέχει ποικίλες διορθώσεις αλλά και bug fixes. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση διορθώνει ένα bug με την "οθόνη κλειδώματος" (passcode) που επέτρεπε την προσπέλασή της.
Συγκεκριμένα το κενό ασφαλείας επέτρεπε στους χρήστες, μέσα από κάποια βήματα, να ξεκλειδώνουν την συσκευή ακόμη και όταν αυτή ήταν κλειδωμένη με κωδικό ασφαλείας. Αυτό γινόταν εφικτό με την γρήγορη κλήση ενός αριθμού έκτακτης ανάγκης και την ταυτόχρονη ακύρωσή της έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα πατώντας δύο φορές το αντίστοιχο κουμπί της συσκευής.

Το bug αρχικώς είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο iOS 6.1 αξίζει όμως να σημειωθεί ότι δύο μήνες απουσίας ενός fix είχε συζητηθεί αρνητικώς από μεγάλη μερίδα χρηστών και IT managers. Παρά το γεγονός, ότι η Apple ενσωματώνει κατά το δυνατόν τις καλύτερες πρακτικές ασφαλείας, χιλιάδες συσκευές iPhone και iPads είχαν εκτεθεί σε σημαντικά κενά ασφαλείας με το συγκεκριμένο bug.

Η iOS 6.1.3 έχει γίνει ήδη διαθέσιμη για όλα τα iPhones, iPads και iPod Touch που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη έκδοση μέσω του iTunes ή OTA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου