Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Samsung Galaxy S4: Με Snapdragon και στην Ελλάδα

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον Καναδά και την προσθήκη της Σουηδίας, άλλη μια χώρα μπαίνει στη λίστα με τις χώρες που επιβεβαιώνεται και με τον πιο επίσημο τρόπο πως θα λάβουν την έκδοση του Galaxy S4 η οποία θα είναι εξοπλισμένη με τον Snapdragon 600 και όχι με τον Exynos 5 Octa.

Αυτήν την φορά λοιπόν, στην σχετική λίστα μπαίνει η Μεγάλη Βρετανία, μιας και η Samsung έκανε γνωστό πως το Galaxy S4 θα κάνει και εκεί χρήση του chipset της Qualcomm. Υπενθυμίζουμε πως είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξουν δύο εκδόσεις της νέας ναυαρχίδας των κορεατών: Μια με τον Exynos 5 Octa, ένα chipset που κάνει χρήση δύο τετραπύρηνων επεξεργαστών και μια με τον τετραπύρηνο Snapdragon 600 στο 1.9 GHz.
Ο λόγος που η Samsung επιλέγει τον Snapdragon σε αυτές τις χώρες είναι η ύπαρξη LTE δικτύων και η ευρύτερη υποστήριξη αυτού του τύπου συνδεσιμότητας στην υλοποίηση της Qualcomm. Κάτι παρόμοιο δεν προσφέρεται στον Octa, με τις 4G μπάντες στις οποίες μπορεί να λειτουργήσει να αναφέρεται πως είναι περιορισμένες.

Με το 4G να είναι ήδη διαθέσιμο και στην χώρα μας, είναι φυσικό πως υποψιαζόμαστε ότι οι πιθανότητες να δούμε να φτάνει και προς τα μέρη μας η έκδοση με Snapdragon είναι μεγάλες, χωρίς φυσικά να είναι κάτι σίγουρο ακόμη. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο: Θα έχει το ίδιο «ενδιαφέρον» ένα S4 με τετραπύρηνη CPU ή η έκδοση με τον Octa είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει;

Σύμφωνα με λίστα της ιστοσελίδας SamMobile, το Galaxy S4 θα έρθει στην Ελλάδα με τον Snapdragon και όχι με τον Octa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου