Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το google doodle γιορτάζει την Ημέρα της Γης

H Google μάς καλημερίζει με ένα κινούμενο doodle
Ο κύκλος των εποχών που εκπροσωπούνται με την άνοδο και την πτώση του Ήλιου και της Σελήνης είναι το θεματικό που επέλεξε η Google doodle καθώς σήμερα, 22 Απριλίου, γιορτάζεται η μέρα της Γης.

Πατώντας λοιπόν το play οι χρήστες μπορούν να παίξουν με το doodle, ο ήλιος ξεκινά και ημέρα αρχίζει με την φύση να μας λέει καλημέρα,  μέχρι να έρθει το φεγγάρι και όλα πάλι από την αρχή. Κάθε μέρα και μία διαφορετική εποχή.

Η Διεθνής Ημέρα της Γης που ξεκίνησε να εορτάζεται στην Αμερική, πριν από 40 χρόνια, αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας.

Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών, 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη.

Ο θαλάσσιος μας πλούτος κινδυνεύει όσο ποτέ εξαιτίας της αυξημένης υπεραλίευσης. Το 65% των εμπορικών ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της εντατικής αλιείας με την παράνομη αλιεία να ξεπερνά τα 10-28 εκατομμύρια τόνων ανά το παγκόσμιο. Έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει πως το 15% των ζωικών πρωτεϊνών που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο προέρχονται από τα ψάρια. Στις φτωχότερες χώρες, το ποσοστό αυτό είναι πιο υψηλό, φτάνοντας μάλιστα στο 23% στην Ασία και το... 50% στη Δυτική Αφρική! Τα αλιευτικά αποθέματα δεν κινδυνεύουν μόνο από την υπεραλιεία, αλλά και από τις μηχανότρατες βυθού, την μαζική απόρριψη νεκρών ψαριών, την οξίνιση των υδάτων και τη ρύπανση.

Ακόμη και οι πανέμορφές ακτές της Κύπρου βρίσκονται σε κίνδυνο αφού στη Μεσόγειο μόνο, υπολογίζεται πως τα τελευταία 15 χρόνια έχουν διαρρεύσει 55.000 τόνοι πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου