Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εντυπωσιακό "Oblivion"

 
O Τομ Κρουζ έπιασε πάλι κορυφή στα Αμερικάνικα ταμεία με το εντυπωσιακό "Oblivion"


Η ταινία προβάλλεται και στην Αθήνα - Στην Πάτρα πιθανόν και να μην έρθει

Εξαιρετικά τα πήγε στα Αμερικάνικα ταμεία η νέα ταινία του 50χρονου πλέον Αμερικανού σταρ Τομ Κρουζ, «Oblivion» σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι που είναι σύμφωνα με τις κριτικές ένα από τα ωραιότερα και πιο ενδιαφέροντα φουτουριστικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων.

Το sci-fi θρίλερ όπου πλάι στον Κρουζ πρωταγωνιστούν η Όλγα Κουριλένκο και η Αντρέα Ράιζμπορο αλλά και ο Μόργκαν Φρίμαν με την Μελίσα Λίο, ξεκίνησε την πορεία του στα Αμερικάνικα ταμεία το 1ο τριήμερο προβολής του (19-21 Απριλίου 2013) με εισπράξεις άνω των 39 εκατομμυρίων δολαρίων καταλαμβάνοντας την 1η θέση του box office.

Όπως σχολίασε το yahoo στην Μεγάλη Βρετανία, είναι το υψηλότερο σε εισπράξεις εμπορικό άνοιγμα ταινίας του λίγο πεσμένου τελευταία Τομ Κρουζ, από το «Mission: Impossible III» το 2006. Μαζί και με τις υπόλοιπες εισπράξεις από άλλες χώρες ανά τον πλανήτη όπου ξεκίνησε να παίζεται, το «Oblivion» ήδη έφτασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια ενώ το μπάτζετ της παραγωγής ήταν 120 εκατομμύρια.

Οι αποδόσεις του «Oblivion» χαροποίησαν τόσο τον Κρουζ όσο και τους παραγωγούς μιας και η ακριβώς προηγούμενη ταινία του, το «Jack Reacher» είχε ξεκινήσει με 15,6 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Βέβαια στη συνέχεια το «Jack Reacher» κατάφερε να φτάσει τα 210 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως ενώ το «Mission: Impossible - Ghost Protocol» άρεσε και άγγιξε τα 695 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012.

Την ίδια ώρα ωστόσο το συμπαθές «Rock of Ages-Ροκ για πάντα» που παίχθηκε τον περασμένο Ιούνιο και στα Στερ σίνεμας στην Πάτρα, παρά την θαυμάσια ερμηνεία του Κρουζ και τον ροκ μιούζικαλ αέρα της δεκαετίας του ’80, ατύχησε εμπορικά φέρνοντας έσοδα 56 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ είχε στοιχίσει 75!

Όπως σχολιάζει το yahoo, η μεγάλη εμπορική ακμή του Τομ Κρουζ έχει αρχίσει να μειώνεται ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να έχουν παίξει και τα θέματα της προσωπικής του ζωής όπως το διαζύγιο του ή οι στενοί δεσμοί του με την εκκλησία της Σαιεντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πάντως η πρόσφατη αστεία εμφάνιση του στο σώου του Τζίμι Φάλον ήταν επιτυχημένη και διασκεδαστική. Η επόμενη ταινία του που θα βγει τον Μάρτιο του 2014, θα είναι το «All You Need Is Kill» του Νταγκ Λάιμαν όπου θα υποδυθεί έναν στρατιώτη σε μάχη με εξωγήινους.

Ο Τομ Κρουζα στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας.
Πάντως η ταινία «Oblivion» που διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία UIP, δεν έχει έρθει για προβολή στην Πάτρα. Σε 20 αίθουσες πανελλαδικά το 1ο τετραήμερο προβολής της (18-21 Απριλίου) πλησίασε τα 6.000 εισιτήρια.

 by Tάκης Μαρτάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου