Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Το 29% των Γερμανών θέλει το μάρκο

Την άμεση επιστροφή της οικονομίας στο μάρκο επιθυμεί το 29% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Infratest-dimap, η οποία παρουσιάστηκε από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης ARD. 

Το ρεύμα απόρριψης της ιδέας εξόδου από την Ευρωζώνη καταγράφεται στο 69%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 26%, οι Πράσινοι 15%, η Αριστερά 7%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 4% - βρίσκονται κάτω από το 5% που αποτελεί το όριο εισόδου στην Βουλή – και το νεοσύστατο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει 3%.

Η δημοσκόπηση εκτείνεται και στον «γερμανικό» τελικό του Champions League: Το 58% προτιμά να κερδίσει το κύπελλο η Ντόρτμουντ και μόλις το 27% τάσσεται υπέρ της Μπάγερν, αν και η δεύτερη κρίνεται ως φαβορί (κατά 59% έναντι 28%).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα της Metallrente για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Rundschau, οι νέοι της Γερμανίας εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον τους: το 95% στις ηλικίες 17-27 ετών αισθάνεται σιγουριά για το μέλλον και 1 στους 3 θεωρεί ότι δεν θα μείνει ποτέ άνεργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου