Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

iOS 7

iOS 7, το στοίχημα της Apple για το iPhone 5S, iPad 5, iPad mini 2

Οι πληροφορίες για το νέο iOS 7 πληθαίνουν. Ανεξάρτητες πηγές σε μεγάλα sites επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέρουμε. Το iOS 7 θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει σήμερα. Είναι το στοίχημα της Apple για το iPhone 5S, το iPad 5 και το μέλλον της mobile αγοράς.

Bloomberg και AllThingsD (κομμάτι της Wall Street Journal) μεταφέρουν πληροφορίες από πήγες μέσα στην Apple. Το iOS 7 θα είναι διαφορετικό. Πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Flat design σε εικονίδια και σε ολόκληρο το λειτουργικό, χωρίς μεγάλες αλλαγές σε νέα χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια της Apple είναι τόσο μεγάλη που επιβεβαιώνεται ότι μηχανικοί από το OS X 10.9 έχουν μεταφερθεί και δουλεύουν στο iOS 7. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η πρώτη φορά ήταν το 2007 όταν η Apple ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το iPhone και ήθελε να ολοκληρώσει το iOS άμεσα.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΓΥΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΥΦΕΣ ΣΤΟ IOS 7. ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ FLAT
Λέγεται ότι η πίεση είναι μεγάλη και οι μηχανικοί της Apple τρέχουν για να έχουν έτοιμο μεγάλο μέρος του νέου iOS 7 μέχρι το WWDC 2013 που θα πραγματοποιηθεί στις 10 με 14 Ιουνίου. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μέρος των νέων δυνατοτήτων του iOS 7 και πιθανότατα και το νέο design. Λέγεται ότι το iOS 7 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Σεπτέμβριο 2013.

Με την απόλυση του Scott Forstall, μετά τα προβλήματα με το Apple maps, ο Jony Ive έχει αναλάβει υπεύθυνος του hardware και software design. Η σχέση Steve Jobs και Forstall ήταν ισχυρή, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις του Forstall να μην επιδέχονται κριτικής ή αλλαγών. Ο Forstall ήταν υπέρμαχος του skeuomorphism, δηλαδή την “γλώσσας design” που προσπαθεί να μιμηθεί με απίστευτη ακρίβεια τον πραγματικό κόσμο. Πχ οι δερμάτινες υφές, γυαλάδες κλπ που έχουμε δει στο iOS. Όλα αυτά τα αποτελέσουν παρελθόν με το νέο iOS 7 που θα αποκτήσει μια flat αισθητική και γιατί όχι, περισσότερα core APIs ανοιχτά στους developers. Είναι η αισθητική του Jony Ive και η επιρροή που έχει πλέον σε software και hardware.

Είναι ενδεικτικό ότι το κωδικό όνομα του iOS 7 είναι η πόλη Innsbruck. Μια πόλη της δυτική Αυστρίας όπου το παλιό συνυπάρχει με το καινούριο και το αποτέλεσμα είναι αρμονικό. Ναοί και αετώματα σε μια πόλη με κτίρια που χαρακτηρίζονται από flat μονόχρωμες επιφάνειες.

Μαζί με το νέο iOS 7 η Apple θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε συνδυασμό με το νέο hardware. iPhone 5S, iPad 5 και το νέο iPad mini 2 αναμένονται τους επόμενους μήνες, όπως ακριβώς και το νέο λειτουργικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου