Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η Jolla παρουσιάζει τον πρώτο Sailfish OS smartphone της

Αρχική → Επικαιρότητα → Τεχνολογία → Η Jolla παρουσιάζει τον πρώτο Sailfish OS smartphone της

Η Jolla αυτή την εβδομάδα παρουσίασε το πολυαναμενόμενο smartphone της, το Sailfish OS, το οποίο έχει οριστεί να ξεκινήσει στην Ευρώπη πριν από το τέλος του έτους για περίπου € 400.

Το Sailfish OS smartphone είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε από την Jolla και είναι εξοπλισμένο με 4.5 ιντσών “Estrade” οθόνη, μαζί με 16GB εσωτερική μνήμη και μια υποδοχή κάρτας microSD για την επέκταση της αποθήκευσης, εάν απαιτείται.

Η Jolla δεν έχει ακόμη ορίσει ποιος θα είναι ο ο επεξεργαστής που θα τροφοδοτεί το smartphone της, αλλά είναι εξοπλισμένο με 8 megapixel πίσω κάμερα για βίντεο και φωτογραφίες.

Άλλα χαρακτηριστικά του Jolla Sailfish smartphone OS περιλαμβάνουν υποστήριξη συνδεσιμότητας 4G, δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας και να αλλάξετε το πίσω καπάκι του τηλεφώνου με κάποιο άλλου χρώματος για να ταιριάζει στα γούστα σας.
“Το Sailfish OS βασίζεται στο Mer, ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα για κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές. Είχε χρησιμοποιηθεί ως μέρος του MeeGo, ενός κινητού λειτουργικού συστήματος που αναπτύχθηκε από τη Nokia και τελικά εγκαταλείφθηκε από τον CEO Stephen Elop, για την πλατφόρμα Windows Phone“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου