Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Διήμερη κατάβαση rafting

Διήμερη κατάβαση rafting στο Μυστικό Ποτάμι το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου

Σ' αυτό το μήκος του Αχελώου δεν είχε γίνει ποτέ κατάβαση λόγω των έργων εκτροπής. Εμείς το δοκιμάσαμε και ανακαλύψαμε το ομορφότερο ποτάμι, που πολλά σημεία του δεν είχε δει ανθρώπου μάτι!! Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!! 7 ώρες rafting συνολικά σε μια διαδρομή 30 χλμ. διασχίζοντας τρεις νομούς (Τρίκαλα- Άρτα-Καρδίτσα)

Συνάντηση το Σάββατο στις 12:00 το πρωί στο χωριό Στουρναρέικα Τρικάλων (πλατεία) αφήνετε τα αυτοκίνητα σας και συνεχίζουμε με jeep μέχρι το φράγμα της Μεσοχώρας.

Αφού φορτώσουμε στα jeep τα προσωπικά μας είδη και τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης, αρχίζουμε την κατάβαση της πρώτης μέρας σε ένα ποτάμι με συνεχόμενα περάσματα 2-3 βαθμού

Το τοπίο είναι μαγευτικό!! Συναντάμε εναέρια γεφύρια ξεχασμένα στο χρόνο, κρυφά περάσματα και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με δάση που φτάνουν μέχρι τις όχθες του ποταμού

Μετά από περίπου 3ωρη κατάβαση με μικρές στάσεις για κολύμπι και βουτιές φτάνουμε το απόγευμα στο χώρο της κατασκήνωσης που μας περιμένουν τα jeep με τα πράγματα μας , στήνουμε σκηνές και διανυκτερεύουμε με μπάρμπεκιου και φωτιές στις όχθες του ποταμού.

Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό ξεκινάμε πάλι με τις βάρκες και μπαίνουμε στο μεγάλο φαράγγι του Αχελώου (εδώ είναι τα όρια των νομών Άρτας - Καρδίτσας)η κατάβαση είναι ποιο εύκολη σήμερα άλλα σε ένα τμήμα με απόκρημνα κάθετα βουνά στις δυο πλευρές του ποταμού, καταρράκτες τρέχουν από παντού!! Θα περάσουμε το ξακουστό φαράγγι του Φαγκου (εδώ σκοτώθηκε ο Άρης Βελουχιώτης), τις Νεραιδόβρυσες και θα κάνουμε στάση να περπατήσουμε στο φαράγγι του Κώστιανου!!

Συνεχίζουμε και αφού περάσουμε τα στενά κάτω από το μοναστήρι του Σέλτσουhttp://www.piges.gr/seltso.php φτάνουμε στο φράγμα της Συκιάς οπού τελειώνει και η κατάβαση.

Ξεκούραση και μεσημεριανό σε ταβερνάκι της περιοχής και στη συνέχεια αφού διασχίσουμε με τα jeep τα Βόρεια Άγραφα σε 1.30 με 2 ώρες επιστρέφουμε στα αυτοκίνητα μας στα Στουρναρέικα.
  
Κόστος συμμετοχής 75 ευρώ το άτομο.

Στην τιμή περιλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός του rafting ,οι μετακινήσεις με τα jeep, μπάρμπεκιου το βράδυ, ο εξοπλισμός της κατασκήνωσης, πρωινό, επαγγελματίες οδηγοί ποταμού.

Πρέπει να έχετε μαζί σας υπνόσακο, φακό για τη διανυκτέρευση, μαγιό, πετσέτα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν.

Πληροφοριες 
στα τηλ. 6973669694 και whats up 6979155945 Λουρετζη Φιλιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου