Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Apple: Game controllers για το iOS 7

Η Apple επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει game controllers για το iOS 7 μέσω των Logitech καιMoga, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της κατά τη διάρκεια του WWDC.

Η εταιρεία του Cupertino πραγματοποίησε μία 45λεπτη παρουσίαση στην WWDC αφιερωμένη στα game controllers για το iOS 7, προβάλλοντας μακέτες με τον τίτλο "Integrating with Game Controllers ".

Οι ομιλητές της Apple κατά τη διάρκεια του WWDC παρουσίασαν έναν πλήρη οδηγό για τους προγραμματιστές, προκειμένου να κωδικοποιήσουν τα παιχνίδια τους για τους controllers του λειτουργικού συστήματος iOS 7. Αν και υπήρξε μία σχετική παρουσίαση από την Apple νωρίτερα για το συγκεκριμένο project, το πλήρες υλικό αποκαλύφθηκε κατά η διάρκεια της WWDC.

Η πρώτη μακέτα που παρουσιάστηκε με τίτλο "form-fitting extended gamepad", απεικονίζει ένα gamepad το οποίο βρίσκεται δίπλα από ένα iPhone ή iPod Touch που διαθέτει το πρότυπο της σειράς και έχει μία διάταξη πλήκτρων, δύο αναλογικούς μοχλούς, ένα D-pad καθώς και shoulder buttons.

Στη δεύτερη μακέτα φαίνεται το "standalone extended gamepad" που δεν είναι συνδεδεμένο με τη συσκευή και θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί ως iPad για το gaming στο iOS 7. Έχει την ίδια ακριβώς διάταξη πλήκτρων, αλλά έχουν προστεθεί στο κέντρο της συσκευής 4 LEDs, κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή θα μπορούσε να υποστηρίξει παιχνίδια με πολλούς παίκτες, όπως στα Xbox 360 και PS3.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διαθέτουν και τα δύο controllers είναι το κουμπί παύσης για γρήγορη πρόσβαση στο μενού έναρξης.Η Apple επίσης υπογράμμισε ότι και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν αναλογικά sticks ευαίσθητα στην πίεση, εργονομικά D-pads και πλήκτρα με γρήγορους χρόνους απόκρισης.

Να σημειωθεί ότι για το λειτουργικό σύστημα δεν έχει να ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά σίγουρα θα είναι διαθέσιμο μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και θα είναι συμβατό με τα iPhone 4,iPhone 4S και iPhone 5 όπως επίσης για iPad 2, iPad 3, 4, iPad και iPad mini. Η 5η γενιά των iPod Touch θα είναι επίσης συμβατή με το νέο λειτουργικό σύστημα. Τέλος, όσον αφορά τις προδιαγραφές των συσκευών καθώς και τα συνοδευτικά APIs για τα game controllers του iOS 7, αυτά θα διατεθούν εγκαίρως μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου