Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αυτή είναι ίσως η “μεγαλύτερη” ηλεκτρονική επίθεση στην ιστορία του Internet

Άγνωστοι έκαναν επίθεση DDoS στην υπηρεσία Spamhaus επηρεάζοντας όλο το διαδίκτυο.
Τον τελευταίο καιρό πολλές συνδέσεις στο διαδίκτυο δε λειτουργούν με τις γρήγορες ταχύτητες που θα έπρεπε και γι’ αυτό όπως φαίνεται δεν ευθύνονται οι εταιρίες παροχής αλλά μία τεραστίων διαστάσεων επίθεση Destributed Denial of Service (DDoS), που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου εναντίον ενός ευρωπαϊκού εθελοντικού οργανισμού κατά του spam, με την ονομασία Spamhaus.

Η επίθεση εξαπλώθηκε σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχει επηρεάσει πολλά site και υπηρεσίες στο internet.

Μέχρι στιγμής οι ειδικοί υποστηρίζουν οτι είναι η μεγαλύτερη επίθεση αυτού του είδους που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία αφού χρησιμοποιήθηκαν 300 gigabits/sec όταν κατά κύριο λόγο στις DDoS επιθέσεις χρησιμοποιούνται περίπου 10gigabits/sec.

Για την ώρα οι υπεύθυνοι των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, μέσω του εκπροσώπου τους Sven Olaf Kamphuis δηλώνουν πως οι επιθέσεις ήταν αποτέλεσμα της κίνησης του Samphaus να συμπεριλάβει στη λίστα με τις ύποπτες εταιρίες, την ολλανδική εταιρία Cyberbunker.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Spamhaus προτείνει στους παρόχους email υπηρεσιών, να μπλοκάρουν όλη την κίνηση από ιστοσελίδες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα, ενώ η εταιρία Cyberbunker βρίσκεται μέσα σε ένα πραγματικό πυρηνικό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου στην Ολλανδία, και προσφέρει υπηρεσίες domain-hosting με σλόγκαν της το “οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο εκτός από παιδική πορνογραφία ή οτιδήποτε σχετίζεται με την τρομοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι μία χαρά”

H ιστοσελίδα Spamhaus όπως είναι λογικό δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται κάποια επίθεση, αλλά ούτε και η πρώτη φορά που κατηγορεί το Cyberbunker για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Τέλος η Spamhaus βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία και διαβεβαιώνει πως γίνονται εργασίες για την, όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, αποκατάσταση του προβλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου