Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Mozilla: Το web ως ισχυρή πλατφόρμα παιχνιδιών

Το ίδιο το web θέλει να χρησιμοποιήσει η γνωστή Mozilla, δημιουργός του δημοφιλούς browser Firefox, ως την επόμενη «high end» πλατφόρμα παιχνιδιών.
Η εταιρεία (για την ακρίβεια, μη κερδοσκοπική οργάνωση)  έχει επιτύχει νέες καινοτομίες στη γλώσσα προγραμματισμού JavaScript, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε game developers και εκδότες να αναπτύξουν παιχνίδια με εντυπωσιακά γραφικά και υψηλές επιδόσεις πιο εύκολα και οικονομικά.

Η Mozilla ανέπτυξε μία βελτιωμένη έκδοση του JavaScript που ενισχύει τον gaming code ενός developer στον browser, επιτρέποντας την εμπειρία εντυπωσιακών τρισδιάστατων gaming εμπειριών στο web. Κατά την ίδια τη Mozilla, πλέον ανοίγει ο δρόμος για εξελιγμένα web-based παιχνίδια που θα μπορούν να παίζονται άνετα σε φορητές συσκευές.

Στο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος, η εταιρεία συνεργάζεται με την γνωστή εταιρεία του χώρου, Epic Games, μεταφέροντας τη «μηχανή» της , Unreal Engine 3, στο web, κάτι που ανοίγει άπειρες δυνατότητες για όσους developers επιθυμούν να μεταφέρουν παιχνίδια στο web.

Η Mozilla ασχολείται με το εν λόγω αντικείμενο εδώ και καιρό, έχοντας αποδείξει πως το web μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα παιχνιδιών με το BananaBread: ένα game demo που αναπτύχθηκε μέσω της χρήσης τεχνολογιών web πάνω στις οποίες δουλεύει η ίδια, που περιλαμβάνουν WebGL, Emscripten και asm.js.

Επί της παρούσης, η εταιρεία δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμενη με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως η Disney, η ΕΑ και η ZeptoLab. Απώτερος στόχος της είναι ένα μεγάλο «άνοιγμα» σε web-based τίτλους που θα μπορούν να παίζουν σε φορητές συσκευές, κάτι που εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ενισχυτικά για το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Firefox OS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου