Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Nέα τεχνολογία απόδοσης εκφράσεων του προσώπου

Η τεχνολογία προχωράει με άλματα και δε θα γινόταν να μην ισχύει το ίδιο για τον τομέα των γραφικών. Ήδη, μέσα σε μία δεκαετία έχουμε γίνει μάρτυρες εντυπωσιακών αλλαγών, ειδικά στα εντυπωσιακά εφέ των ταινιών αλλά και από τα γραφικά που συναντάμε σε παιχνίδια υπολογιστών.
Πρόσφατα οι γνωστές εταιρίες Nvidia και Activision, μας παρουσίασαν το πως θα μοιάζουν τα παιχνίδια σε λίγο καιρό, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα υψηλής ανάλυσης που είχε συλλέξει το Ινστιτούτο Δημιουργικών Τεχνολογιών USC.
Αν και οι δύο εταιρίες χρησιμοποίησαν τα ίδια δεδομένα, η τεχνική του rendering (η διαδικασία δημιουργίας εικόνας από ένα μοντέλο) που ακολούθησαν ήταν τελείως διαφορετική, με το αποτέλεσμα να είναι και στις δύο περιπτώσεις άκρως εντυπωσιακό.

Πραγματικά οι εκφράσεις του προσώπου που δημιούργησαν, σε συνδυασμό με την άρτια κίνηση των ματιών αλλά και την πραγματοποίηση ομιλίας, δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Φυσικά, θα χρειαστούν ακόμα μερικά χρόνια μέχρι να δούμε τέτοιου επιπέδου γραφικά στους υπολογιστές μας, αφού η ισχύς των σημερινών μηχανημάτων δεν είναι αρκετή για να τα υποστηρίξει. Όμως σίγουρα κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου