Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζει δικό της λειτουργικό η Samsung

Όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του Samsung Galaxy S4 την Πέμπτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη ίσως πρόσεξαν ότι η εταιρεία ανέφερε σπάνια τη λέξη Android σ’ αυτήν. Και αυτό, σύμφωνα με τον αναλυτή-ερευνητή της ΑΒΙ, Aapo Markkanen, είναι κάτι περισσότερο από… τυχαίο.

Μήπως, λοιπόν, οι Κορεάτες ετοιμάζουν «απόδραση» από το λειτουργικό της Google; Μια τέτοια σκέψη η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετές αφορμές, καθώς ίσως δεν είναι λίγες οι κινήσεις της Samsung που, τελικά, μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Ο Markkanen, με αρκετή λογική στις αναφορές του, υποστηρίζει πως η Samsung θέλει περισσότερο έλεγχο στα smartphones της και δε θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει στηριζόμενη στο λειτουργικό σύστημα μίας άλλης εταιρείας. Έτσι, και με το Galaxy S4 -όπως γίνεται εμφανές από τα χαρακτηριστικά του- στόχος της ήταν να ενσωματώσει σ’ αυτό όσο το δυνατόνπερισσότερες αποκλειστικές λειτουργίες που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών από υπηρεσίες της Google.

Παράλληλα, πολλοί πιστεύουν ότι η προσπάθεια της κορεατικής εταιρείας να «ξεφύγει» από το Android γίνεται εμφανής και από το ενδιαφέρον της στο Tizen – το νέο λειτουργικό που αναπτύσσει και, όπως διαβάζουμε, θα έχει σύντομα τη δική του συσκευή στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου