Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Βουτιά 14% στις πωλήσεις PC διεθνώς


Βουτιά 14% καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο το έτους στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corp, είναι η μεγαλύτερη μείωση που καταγράφεται τις δύο τελευταίες δεκαετίες και αποδίδεται στη δυναμική είσοδο των tablet στην αγορά, αλλά και στην αποστροφή που δείχνουν πλέον πολλοί καταναλωτές στο νέο λειτουργικό σύστημα Windows 8 της Microsoft.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 14% στα 76,3 μονάδες το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη μείωση κατά 7,7%. Πολλοί κάνουν λόγο για σημείο ορόσημο καθώς οι υπολογιστές γίνονται πλέον mobile με τη διάδοση των tablet και των smartphones.

Πέρα όμως, από την στροφή στα tablet και τα έξυπνα κινητά, η IDC διαπιστώνει ότι αρνητικός παράγοντας για τα PC ήταν και το λειτουργικό σύστημα Windows 8 που έχει μάλλον δυσαρεστήσει τους καταναλωτές.

Από πλευράς κατασκευαστών, η Hewlett Packard διατηρεί την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 15,7%, αν και οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 23% στο τρίμηνο. Η Lenovo Group βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15,3%, καθώς διατήρησε αμετάβλητες τις πωλήσεις της.

Ακόμη και η Apple επηρεάστηκε από τις εξελίξεις, καθώς οι πωλήσεις των δικών της Mac μειώθηκαν στις ΗΠΑ κατά 7,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου