Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Παρουσιάστηκε το PS4. Κυκλοφορεί φέτος, κοστίζει 399€

Μετά από την ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσίαση της Microsoft, η Sony είχε λίγο πιο δύσκολο έργο από όσο υπολόγιζε σε ό,τι αφορά τον τομέα των εντυπώσεων, αφού η αμερικανική εταιρεία απέδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει εγκαταλείψει τον τομέα του gaming, παρουσιάζοντας πλειάδα από trailers σε καταιγιστικό ρυθμό, σε μία μεστή από άποψης περιεχομένου press conference.


Η Sony ξεκίνησε πολύ πιο χλιαρά την παρουσίασή της, μέσω του αδύναμου (από πλευράς πωλήσεων) κρίκου του hardware line-up της εταιρείας, του PlayStation Vita.

Η φορητή κονσόλα της εταιρείας θα φιλοξενήσει μία ειδική έκδοση του Batman: Arkham Origins, το Killzone Mercenary και το πολλά υποσχόμενο Tearaway της Media Molecule, ενώ θα εμφανιστούν και κάποιοι παλαιοί, αλλά ανανεωμένοι τίτλοι, όπως το God of War HD Collection, το Flower και τα Final Fantasy X και X-2 HD.

Σημαντική επίσης ήταν και η ανακοίνωση της επικείμενης κυκλοφορίας του The Walking Dead της Telltale για το Vita.

Σειρά είχε το PS3, το οποίο αντέχει και με το παραπάνω, όπως αποδεικνύει μια ματιά στα παιχνίδια που αναμένεται να κυκλοφορήσουν για αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς: The Last of Us, Puppeteer, Rain, Beyond: Two Souls, Gran Turismo 6, Batman: Arkham Origins, και Grand Theft Auto V (που θα κυκλοφορήσει σε bundle με την κονσόλα στα 300 δολάρια).

Όπως και να το κάνουμε όμως, επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν το PlayStation 4.

Επιτέλους η Sony έδειξε τη μορφή της κονσόλας, η οποία, παραδόξως, μοιάζει αρκετά με το Xbox One, με τη βασική διαφορά να έγκειται στις κεκλιμένες γραμμές στο πλάι.

Ακολούθησε ένα άβολο δεκάλεπτο όπου η παρουσίαση περιστράφηκε γύρω από media services, δίνοντας την εντύπωση ότι η Sony είναι έτοιμη να κάνει τα λάθη της Microsoft κατά την δική της πρώτη παρουσίαση του Xbox One.

Ωστόσο, ο CEO της Sony Pictures, ο Michael Lynton δεν επεκτάθηκε περισσότερο, τονίζοντας απλώς ότι αναμένονται αποκλειστικότητες του συγκεκριμένου τμήματος της Sony στο PS4, χωρίς να γίνει κάποια ακριβέστερη διευκρίνιση, ενώ δόθηκε έμφαση στις υπηρεσίες Music και Video Unlimited, όπως και στις υπηρεσίες Netflix, Redbox Instant και Flixster.


Κλείνοντας, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το PlayStation 4 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και την Αμερική κατά το τέλος του τρέχοντος έτους, στην τιμή των 399 ευρώ και 399 δολαρίων αντίστοιχα, 100 ευρώ και δολάρια κάτω από το Xbox One.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου