Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑTIV Q: O νέος υπολογιστής της Samsung «τρέχει» και Android και Windows 8

Το ATIV Q είναι ένα εντυπωσιακό μηχάνημα πολλαπλών λειτουργιών με πολύ υψηλής ανάλυση οθόνη και δύο λειτουργικά συστήματα.

Στο χώρο των φορητών υπολογιστών η Samsung δεν είναι τόσο γνωστή, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό η κορεατική εταιρεία θέλει να το αλλάξει και θα επιδιώξει να το πετύχει με μηχανήματα όπως το ATIV Q, το κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι έχει δύο λειτουργικά συστήματα (Windows 8 και Android). Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι είναι ένας κανονικός φορητός υπολογιστής, αλλά ταυτόχρονα «τρέχει» και τις εφαρμογές για Android που ενδεχομένως να έχει ένας χρήστης.

Όμως, το ATIV Q, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/06/2013) στο Λονδίνο, εντυπωσιάζει και χάρη στο σχεδιασμό του που του επιτρέπει να έχει τετραπλή λειτουργία. Μπορεί να είναι κανονικός φορητός υπολογιστής με το πληκτρολόγιο κάτω από την οθόνη, tablet με την οθόνη πάνω στο πληκτρολόγιο, συσκευή παρουσίασης με την οθόνη στραμμένη προς τα έξω αλλά ακόμη και σε stand mode για να βλέπει κάποιος μία ταινία. Αντίστοιχο σχεδιασμό έχει μόνο το Acer Aspire R7 και γενικώς φαίνεται ότι οι κατασκευαστές θέλουν να πειραματιστούν με διαφορετικούς σχεδιασμούς στο χώρο των υπολογιστικών συσκευών.

Ακόμη, το ATIV Q έρχεται με μία οθόνη 13,3 ιντσών, η οποία προσφέρει την εντυπωσιακή ανάλυση των 3200x1800 pixels και 275 ppi, κάτι που σημαίνει εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Το βάρος του ATIV Q είναι στα 1,29 κιλά, ενώ ο επεξεργαστής είναι ο Intel Core i5.

Άλλες συσκευές

Πέραν του ATIV Q, η Samsung ανακοίνωσε αρκετές ακόμη συσκευές, κυρίως με Windows 8, θέλοντας και να δείξει ότι η συνεργασία της με τη Microsoft είναι αρκετά καλή και δεν συνεργάζεται μόνο με την Google. Το ATIV Tab 3 είναι το νέο tablet της Samsung με Windows 8 στις 10,1 ίντσες, ενώ το ATIV One 5 Style είναι ένα desktop υπολογιστής με Windows 8. Από φορητούς υπολογιστές με Windows 8 ξεχωρίζει το ATIV Book 9 Plus που διαθέτει την ίδια οθόνη με το ATIV Q, ενώ το ATIV Book 9 Lite είναι η πιο απλή και φθηνή έκδοση.
Τέλος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy NX, την πρώτη κάμερα με εναλλάξιμους φακούς που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Google Android και διαθέτει ακόμη ενσωματωμένη τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G/4G.


by Δ. ΜΑΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου