Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Windows 8.1 Start button, η επιστροφή της Έναρξης

Εκτός από τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να είναι το όνομα της νέα ταινίας της Microsoft με πρωταγωνιστή το Start button στο σκηνικό των Windows 8.1. Η επιστροφή του Start είναι γεγονός.


Η αφαίρεση του Start από τα Windows 8 ήταν η αφορμή για αμέτρητα αρνητικά σχόλια και κριτικές για την «μεγάλη» αυτή κίνηση της Microsoft που πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως, όπως συμβαίνει με κάθε νέα έκδοση των Windows.
 
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους ανήσυχους χρήστες, η ομάδα των Windows 8.1 επαναφέρει το Start στη γνώριμη θέση επιβεβαιώνοντας τις φήμες των προηγούμενων μηνών.

Το κουμπί Start με το λογότυπο των Windows θα εμφανίζεται πλέον στην κάτω αριστερή γωνία του desktop και της γραμμής εργασιών και θα σας μεταφέρει απευθείας στην οθόνη Έναρξης όπως ισχύει για τα Windows 8. Επίσης, θα υπάρχει επιλογή για τους χρήστες να εμφανίζεται η οθόνη όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών αντί της οθόνης Έναρξης και των tiles, θυμίζοντας ακόμη περισσότερο το Start menu στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Περνώντας το ποντίκι πάνω από το Start, το εικονίδιο θα αλλάζει χρωματισμό με μαύρο φόντο και το αντίστοιχο χρώμα που έχετε επιλέξει από την εξατομίκευση, όπως ακριβώς ισχύει ήδη με το αντίστοιχο εικονίδιο του μενού Charms. Επιπλέον, το εικονίδιο του Start μαζί την αντίστοιχη λέξη θα εμφανίζεται στην μπάρα εναλλαγής εφαρμογών του αριστερού μέρους.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που αφορά την οθόνη Έναρξης είναι ότι πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ίδιου φόντου τόσο για την κλασική επιφάνεια εργασίας όσο και για την οθόνη Έναρξης κάνοντας πιο «ομαλή» τη μετάβαση από το ένα γραφικό περιβάλλον στο άλλο.

Είναι αρκετά θετικό το γεγονός ότι η Microsoft απαντάει στις επιθυμίες των χρηστών επαναφέροντας το Start, τουλάχιστον σε μια πιο εμφανή θέση για να γίνει ακόμη πιο οικείο το περιβάλλον εργασίας. Για τους υπόλοιπους, υπάρχει το Start Menu Reviver και ακόμη περισσότερες εφαρμογές που φέρνουν πίσω το γερασμένο πλέον μενού της Έναρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου