Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Samsung Galaxy S4 με οχταπύρηνο επεξεργαστή


Καθώς πλησιάζει η μέρα της επίσημης ανακοίνωσης του νέου Samsung Galaxy S4 στις 14 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, πληθαίνουν οι φήμες για τον επεξεργαστή της συσκευής.
Από την πρώτη στιγμή η Samsung είχε παρουσιάσει έναν οχταπύρηνο επεξεργαστή που αναμενόταν να μπει στην επόμενη γενιά κινητών τηλεφώνων και tablet της εταιρείας.

Οι φήμες ήθελαν τον οχταπύρηνο Exynos να μπαίνει στο Samsung Galaxy S4 καθώς και στο νέο Note.

Ωστόσο αργότερα οι φήμες άλλαξαν και ήθελαν τη Samsung να κρατάει τον οχταπύρηνο επεξεργαστή για άλλες συσκευές και να ενσωματώνει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή νέας γενιάς στο τηλέφωνο.

10 μέρες όμως πριν ανακοινωθεί επίσημα η συσκευή νέες πληροφορίες θέλουν το νέο Samsung Galaxy S4 να έχει τον νέο οχταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5 Octa στα 1.8GHz.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής προσφέρει ισχύ αλλά και αυτονομία στη μπαταρία καθώς αποτελείται από 2 τετραπύρηνους επεξεργαστές που λειτουργούν όταν το τηλέφωνο χρειάζεται επιπλέον ισχύ.

Όταν το τηλέφωνο δεν θέλει ισχύ τότε οι επεξεργαστές δεν τίθενται σε λειτουργία και το τηλέφωνο καταφέρνει να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Έτσι το κινητό είναι ιδανικό για παιχνίδια με ισχυρά γραφικά, βίντεο υψηλής ανάλυσης αλλά προσφέρει και αρκετή αυτονομία για να κρατάει η μπαταρία του αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο νέος Exynos Octa καταναλώνει έως και 70% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Exynos 4 που ανήκει στην προηγούμενη γενιά.

Στις άλλες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές περιλαμβάνεται η οθόνη 4.99 ιντσών Full HD, η μνήμη RAM 2GB καθώς και ο αποθηκευτικός χώρος 32GB ενώ η κάμερα θα είναι 13MP και θα μπορεί να τραβάει βίντεο 1080p.

by Σίμος Κοσμετάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου